Medyacark Haber Sitesi
HV
17 MAYIS Cuma 14:23

Emekli zammı ne oldu, emekli maaşlarına zam ne zaman yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Kabine sonrası gündemde

Emekli maaşları ne kadar zam yapılacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yaptığı açıklamaların ardından sorgulanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kabine toplantısı sonrası emekli memurların maaşlarıyla ilgili bir müjde vereceklerini açıkladı. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı ise bugün Kabine'den gelecek açıklamaya çevrilmişti. Peki, emekli zammı ne oldu, emekli maaşlarına zam ne zaman yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 16-10-2023 22:24
Emekli zammı ne oldu, emekli maaşlarına zam ne zaman yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Kabine sonrası gündemde

Emekli maaşı zammı ve en düşük emekli aylığıyla ilgili merakla beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi. İşte, emekli zammında son gelişmeler...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık." diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz." 
 

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Eylül ayında enflasyon yüzde 4,75 artarken, yıllık bazda yüzde 61,53'e yükseldi. Bu verilere göre temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan 3 aylık dönemdeki enflasyon yüzde 25,11 olarak gerçekleşti.

Bu oran memur ve emeklileri yakından ilgilendiriyor. Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar. Temmuz ayında yüzde 6'lık sözleşme zammı alan memur ve emekliler bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanacak.

Eylül sonu itibarıyla bu rakam yüzde 18'i aşmış durumda. Net rakam ekim, kasım ve aralık aylarına ilişkin enflasyon verisiyle belli olacak.

Serenay Serenay

YORUMLAR