Medyacark Haber Sitesi
HV
17 MAYIS Cuma 12:48

GAKE Genç Arama Kurtarma Ekibi: "Afetlere Karşı Hazırız!"

Akyazı genel merkezli olarak faaliyet gösteren GAKE Genç Arama Kurtarma Ekibi, afet öncesi ve sonrası eğitimler alarak gönüllü bir kuruluş olarak afetlere karşı hazır hale gelmeyi amaçlıyor.

YEREL
Giriş Tarihi : 23-04-2024 11:18
GAKE Genç Arama Kurtarma Ekibi:

Bölgelerinin birinci derece deprem bölgesi olması nedeniyle, GAKE ekipleri eğitim süreçlerini arttırma ve aldıkları eğitimleri pekiştirme adına önemli bir etkinlik planlıyor. 21 Nisan 2024 Pazar günü saat 09.00 ile 20.00 arasında gerçekleştirilecek olan enkaz üzeri müdahale tatbikatı, ekiplerin pratik bilgi ve becerilerini test etme fırsatı sunacak.

Tatbikat senaryosuna göre, ilçelerinde 04:32'de 1 dakika 3 saniye süren ve 7.4 şiddetinde, 2 km derinliğinde bir deprem meydana geliyor. Kriz merkezinden alınan bilgilere göre, Konuralp Mahallesi'nde bulunan 2049 sokaktaki 3 katlı bir binada yıkım meydana geliyor. Binanın her katında 2 daire olmak üzere toplamda 6 dairenin bulunduğu ve her katta ortalama dört kişinin olduğu bilgisi paylaşılıyor. Binada bulunmayan ailelerle birlikte toplamda binada 15 kişinin bulunduğu tahmin ediliyor.

GAKE ekibi, kriz anında kolluk kuvveti ve sağlık ekipleri ile birlikte çalışarak kurtarma çalışmalarını yürütüyor. Kaymakamlık ve Akyazı Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen tatbikatta, 5 kişiye sağ sağlim ulaşılırken, bir vatandaşa ise ex olarak ulaşıldığı bilgisi veriliyor.

GAKE Genç Arama Kurtarma Ekibine gönüllü olmak isteyenler, iletişim için 0539 323 6210 numaralı telefondan veya gakemerkez@gmail.com adresinden ulaşabilirler. Afetlere karşı hazır olmak için GAKE ekibine katılın!

meleknur cengiz meleknur cengiz

YORUMLAR