Medyacark Haber Sitesi
HV
17 MAYIS Cuma 14:18

İftar menülerine yüzde 100 zam

Spotify'ın aralık ayındaki ilk tepkisi Fransız müzik festivalleri Francofolies de la Rochelle ve Printemps de Bourges'den mali desteğini çekmesi oldu. Şirket, Uruguay'da benzer bir vergi duyurulduğunda hizmetlerini Uruguay'dan çekmekle tehdit etmişti ancak Uruguay hükümeti yayın hizmetlerinin herhangi bir maliyeti karşılaması gerekmediğini söyleyince en sonunda geri adım atmıştı. Spotify, Fransa'dan çıkmak için benzer tehditlerde bulunmadı, bunun nedeni muhtemelen ülkenin karlılık açısından çok daha önemli olması. Bunun yerine, müzik hizmetinin vergiyi müzik endüstrisini yalnızca kısmen finanse eden gereksiz bir hükümet para gaspı olarak resmetmesi de dahil olmak üzere bir kamuoyu baskısı kampanyası yürütüyor.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 09-03-2024 22:47
İftar menülerine yüzde 100 zam

Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Restoranlar ve lokantalar iftar ve sahur menülerini hazırlıyor.

Yeni yılla birlikte restoranların girişine fiyat listesi konulması zorunlu hale getirilmişti. Bu durum iftar ve sahur menüleri için de uygulanmak zorunda.

Türkiye İstatistik Kurumu'na göre şubatta en yüksek fiyat artışı yıllık yüzde 94,78 ile lokanta ve otellerde gerçekleşti. Restoranlarda fiyat bir yılda yüzde 100'e yakın arttı.

Geçen yıl 300-400 lira arasında olan bir iftar menüsü için bu yıl 800 lira isteniyor.

Serenay Serenay

YORUMLAR